Program seminara |
Naziv seminara: | LEAN KONCEPT MENADŽMENTA U MALIM I SREDNJIM PREDUZEĆIMA |
Lokacija: | Lokacija korisnika seminara ili u Centru za obuku CIM Grupa d.o.o. |
Datum: | Po dogovoru |
Vreme: | U danima seminara od 10 – 14,30 h |
Predavač: | Prof.dr Vojislav Stoiljković |
Satnica | Tačke |
Prvi dan |
|
10,00 – 10,05 | Otvaranje trodnevnog seminara na temu LEAN KONCEPT MENADŽMENTA U MALIM I SREDNJIM PREDUZEĆIMA |
10,05 – 10,20 | Predstavljanje učesnika seminara |
10,20 – 10,50 | Mala i srednja preduzeća |
10,50 – 11,00 | Kratka pauza |
11,00 – 11,45 | Primena Lean u malim i srednjim preduzećima |
11,45 – 12,00 | Kafe pauza |
12,00 – 12,15 | Šta je Lean? |
12,15 – 12,25 | Kratka istorija Lean koncepta |
12,25 – 12,50 | Lean principi |
12,50 – 13,00 | Kratka pauza |
13,00 – 14,00 |
Vežba 1: Tok serije i tok jednog komadaVežba 2: Usko grlo u procesu |
14,00 – 14,30 | Diskusija, pitanja i odgovori |
14,30 | Završetak prvog dana seminara |
Drugi dan | |
10,00 – 10,15 | Lean alati |
10,15 – 10,50 | 5S – sortiranje, uređenje, čišćenje, standardizacija, održavanje |
10,50 – 11,00 | Kratka pauza |
11,00 – 11,45 | Kaizen – Lean alat za kontinuirano poboljšanjeRealizacija Kaizen događaja |
11,45 – 12,00 | Kafe pauza |
12,00 – 12,25 | Mapiranje procesa – SIPOC modle |
12,25 – 12,50 | Mapiranje toka vrednosti sa realnim primerima |
12,50 – 13,00 | Kratka pauza |
13,00 – 14,00 |
Vežba 3: Vežba 3 – Identifikovanje rasipanja u procesui predlaganje Lean alata za smanjenje identifikovanog rasipanja. U vežbi se koristi karta procesa koja je snimljena za određeni proces |
14,00 – 14,30 | Diskusija, pitanja i odgovori |
14,30 | Završetak drugog dana seminara |
Treći dan | |
10,00 – 10,25 | Lean alat – Brza promena (SMED) |
10,25 – 10,50 | Lean alat – Heijunka (nivelisanje opterećenja) |
10,50 – 11,00 | Kratka pauza |
11,00 – 11,25 | Lean alat Kanban – Kanban sa jednom i dve kartice – Primeri primene Kanban metoda |
11,25 – 11,50 |
Vežba 4 – Kanban sa 2 kutije |
11,45 – 12,00 | Kafe pauza |
12,00 – 12,25 | Standardni rad – primeri standardnog rada |
12,25 – 12,50 | Gemba šetnja |
12,50 – 13,00 | Kratka pauza |
13,00 – 13,30 | Lean transformacija organizacijeStvaranje infrastruktura za Lean i školovanje zaposlenih – Lean žuti pojas, Lean zeleni pojas, Lean crni pojas – Uloge i odgovornosti u Lean transformaciji: Menadžer toka vrednosti, lider tima, članovi tima, sponzor |
13,30 – 14,00 | Gde početi Lean transformaciju u malim i srednjim preduzećima? – Kaizen događaji – Lean projekat – Čarter za projekat – Izbor tima za realizaciju Lean projektaŠirenje naučenih lekcija unutar organizacije i izvan organizacije |
14,00 – 14,30 | Diskusija, pitanja i odgovori |
14,30 | Završetak seminara |
Poštovani,
Da li bismo mogli organizovati obuku-seminar za zaposlene iz naše kompanije. Za tim proizvodnje,kvaliteta i logistike.
Molim da me kontaktirate na mail kako bismo detaljnije porazgovarali na ovu temu.
Aleksandar Jerotić
Menadžer proizvodnje
Kostel Automotive